Stadion De Vijverberg

De voetbalclub De Graafschap speelt al zijn thuiswedstrijden in het stadion De Vijverberg. Het voetbalstadion werd op 4 september 1954 geopend en onderging tussen 1998 en 1999 een grootschalige renovatie. De Vijverberg biedt plaats aan 12.600 supporters en is ook regelmatig het decor voor het interlands van Jong Oranje. De allereerste wedstrijd ooit in het stadion werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Fortuna ’54.

Grote renovatie van De Vijverberg

In 1998 werd er begonnen aan een grootschalige renovatie van het voetbalstadion in Doetinchem. Er werd besloten om de afstand tussen het veld en de tribunes te verkleinen en de hoeken te dichten. Daardoor ontstond er een sfeer zoals je die kan kennen uit de Engelse voetbalstadions. De verbouwing duurde uiteindelijk een jaar. De heropening werd gevierd met een oefenduel tegen Deportivo Alavés. De tegenstander speelde destijds nog op het hoogste niveau in de Spaanse voetbalcompetitie.

In 2006 werd bekend dat De Graafschap in de financiële malaise zat. De club kon maar net het hoofd boven het water houden, maar er moest iets gebeuren. Uiteindelijk besloot de gemeente om de grond waarop het voetbalstadion stond te verkopen aan de club, vanzelfsprekend voor een bijzonder laag bedrag. De Graafschap kon de grond met een enorme winst weer doorverkopen, waardoor de club weer ademruimte had. Daarnaast werd in 2018 besloten om het alcoholverbod in het stadion op te heffen, waardoor de club ook daaruit weer inkomsten kon halen.

Nieuw voetbalstadion

De Vijverberg bestaat al een lange tijd, waardoor er ook naar de mogelijkheden worden gekeken om een nieuw voetbalstadion te laten bouwen. Echter kwamen de club en de projectontwikkelaar niet tot een akkoord. Vandaar ook dat werd besloten om geen nieuw stadion te realiseren en het huidige stadion te moderniseren. Wij kunnen de komende jaren dus nog altijd gaan genieten van professioneel voetbal in De Vijverberg.